Det är inte alltid en billig historia att göra en köksrenovering, speciellt inte om man inte planerar ordentligt i förväg och om man försöker sig på att göra något själv. Med rätt erfarenhet, design och kunskap kan man få till ett drömkök, men då gäller det att anlita proffs. Vi kommer självklart med tips om vart du kan vända dig och berättar mer om vikten av att anlita hantverkare.

Lisana är unika i sitt slag, skulle man kunna säga. De utför nämligen personliga renoveringar av badrum och kök och det finns något alldeles extra i det de erbjuder. Ta en titt på deras sajt och spana in deras olika renoveringsprojekt, mycket är väldigt inspirerande och man får lätt idéer till hur man själv skulle vilja ha det. De kan bistå med både utförandet men kan också komma med bra idéer efter just dina förutsättningar: kanske bor du trångt eller vill utöka köket på något sätt. Allt detta är det bra att planera i förväg in i minsta detalj, så vet du precis hur det kommer se ut med ditt nya, rena och moderna kök!

Drömköket är närmre än du tror

Många har nog en specifik bild av sitt drömkök. Kanske är det en viss typ av bänkskiva i granit eller marmor som lockar, eller också är det moderna köksluckor och smidiga lådor som någon drömmer om. Många inspireras av olika livsstilsreportage och inredningsmagasin, och lusläser artiklar om inredning varje dag. Många är mycket trendkänsliga och sätter höga krav på säsongens nyheter.

En del vet inte riktigt vad de vill ha, och vill ha hjälp med inspiration och tips. Det är precis här som en bra hantverkare kan komma in: den kan bistå med både inspiration, planritning, idéer och utförandet. Tillsammans med den du bor med kan det ibland bli svårt att visualisera något tillsammans, men med en hantverkare får du helt enkelt rimliga ramar. Kanske är det så att din partner drömmer om ett helt galet kök, medan du tvekar på att er bostad verkligen går att realisera sådana drömmar i.