Det blir allt vanligare att vilja renovera i hemmet. Människor lägger stora pengar på att ha det snyggt i sin bostad och detta med all rätt. Det är trots allt i ditt hem som du kommer spendera den mesta delen av ditt liv och då är det viktigt att du trivs.

I samband med en renovering är det inte bara ett fräscht, nytt hem som du får, du får också mycket damm. Renoveringsdamm beter sig inte på samma sätt som dammet som samlar sig under sängen eller under badkaret och behöver således tas om hand på ett helt annat sätt. Byggdamm är mycket, mycket tunt damm som smyger sig in överallt. För att undvika att dina möbler förstörs är det därför mycket viktigt att först täcka över dessa.

Storstädning efter renovering

Efter att du har utfört en renovering är det alltid bäst att göra en ordentlig storstädning. Vill du inte göra arbetet själv kan du med fördel ta hjälp av en professionell städfirma. Den som önskar kan även kombinera. Med det menas att du gör en del av städningen själv, men kanske anlitar https://www.fonsterputsning-stockholm.se/ för hjälp med dina fönster. Att få bort byggdamm från fönsterna kan nämligen vara mycket svårt.

Gå in på djupet

En byggstädning eller renoveringsstädning kräver att du verkligen går in på djupet och i många fall är risken ändå stor att en del byggdamm finns kvar. Börja med att försöka få bort så mycket löst damm som möjligt, till exempel genom att dammsuga allt från golv till möbler. Kom ihåg att även väggar och tak mer än gärna drar till sig damm. Om du inte tar bort detta kommer dammet att fortsätta finnas kvar i bostaden och sätta sina spår. Efter att du har dammsugit så är det våttorkning som gäller. Det här städmomentet kan du behöva utföra vid ett flertal tillfällen innan allt damm är borta. Genom att täcka över och plocka undan så mycket föremål som möjligt innan du sätter igång kan du minimera tiden som städningen kommer att kräva. Vill du använda dig av en städfirma för uppdraget så kom ihåg att du har rätt till RUT-avdrag.