Det krävs expertis och yrkeserfarenhet för att dra vatten, avlopp och rör korrekt i en bostad. Just därför är det viktigt att anlita en certifierad rörmokare till den här typen av jobb. Men vilka är knepen för att välja rätt rörmokare? I den här artikeln kommer tänkvärda tips vid valet av hantverkare att presenteras.

I Stockholm finns många rörmokare, men tyvärr finns det alltid oseriösa aktörer på marknaden. Att välja fel hantverkare är alltid en risk, fast med rätt knep kommer rätt rörmokare att knacka på. VVS-firman Hässelbyrör är verksamma som rörmokare i Stockholm och är ett hett tips för alla stockholmare som behöver professionella vvs-tjänster. För den som befinner sig på långt avstånd från storstan kan tipsen nedan vara till hjälp.

”- Därför måste man vara noga med att specificera allt arbete i ett avtal innan man anlitar en hantverkare.” Läs mer.

Det är i många fall ingen överdrift att hantverkare står för mer ”snack än verkstad”. Just därför är det av stor vikt att ett jobb blir tydligt specificerat mellan beställare och hantverkare. Faktum är att Konsumentverket får in många klagomål från kunder som inte är nöjda med ett beställt vvs-jobb. Det är självklart inte alltid hantverkarens fel, men det är ett argument till att just dialogen är viktig när rörmokare ska anlitas. Helena Olofsson jobbar på Konsumentverket och i en intervju i Aftonbladet menar hon att kundernas förväntan inte alltid är realistiskt.

ROT-avdraget och f-skattesedel

När privatpersoner anlitar rörmokare omfattas jobbet av ROT-avdraget som innebär att kostnaden är avdragsgill. Tipset är att nämna det för rörmokaren redan vid den första kontakten. Det är nämligen främst så att rörmokaren eller hantverksfirman gör avdraget i fakturan. På så vis blir tjänsten billigare redan i samband med jobbet. I annat fall måste avdraget göras först i deklarationen året efter.

F-skattesedel är också viktig att kontrollera innan ett uppdrag tar vid. En rörmokare kan hävda att företaget är registrerat, men tipset är att på egen hand kontrollera om F-skattesedel innehas. Även momsregistrering bör kontrolleras.